Blixa bloggar

det blir jävligt tyst i skogen om bara de vackraste fåglarna sjunger!

Att bli provocerad av oliktänkande – mobbare på nätet finns överallt!

| 2 Comments

Ett tag var jag väldigt aktiv i olika LCHF-forum på nätet och främst på Facebook. Det är onekligen väldigt skönt att ha en plats där man kan prata med likasinnade och det kan vara en stor källa  kunskap och behöver man hjälp med något är det bara att kasta ut sin fråga och i regel har man svar inom några minuter. För några månader sen la jag ner allt sånt dock. Blev upprepade gånger osams med en klick människor på det forumet jag hängde mest på. Vi var ett gäng som gillade att diskutera substitut av olika slag till exempel LCHF-bröd och efterrätter och det fanns ett annat gäng som ständigt kände sig tvungna att lägga sig i våra diskussioner och påpeka att substitut är “minsan dåligt”, “varför äter ni inte riktig mat istället”, “Jag trodde LCHF handlade om att byta livsstil och inte om att jaga substitut” och så vidare – ja, ni fattar grejen. Upprepade gånger förklarade vi att vi är medvetna om alla nackdelar substitut kan ha och att vi gärna diskuterar i fred framöver men dom bara fortsatte.

Framförallt en människa var riktigt ihärdig och dryg. Hen skröt med att vara extremt kunnig och påläst men vägrade dela med sig av sin kunskap när man efterfrågade den. Samtidigt var allt hen skrev i en riktigt provocerande retorik som fick det att fullkomligt slå slint i skallen på mig. En liten tjusig fan-club hade hen också som hejade på och som minsann kunde bekräfta hur himla duktig och påläst hen var. Ett tag försökte jag ignorera hen men tillslut så gick det bara inte och det urartade i en extremt hetsig diskussion. Några av de som jag brukade diskutera LCHF-bakning med mailade till och med mig och sa att det inte är någon idé att diskutera med hen och det visste jag ju men jag orkade inte vända andra kinden till längre. Det hjälper inte att dalta med mobbare och det var just det hen var – en mobbare av rang, uppbackad av en bunt andra fegskallar, som aktivt sökte sig till meningsmotståndare för att få någon att kasta skit på. Det hela slutade med att mobbaren blev utslängd från gruppen men det innebar även slutet för mig. Nej, jag blev inte utkastad men jag mådde så dåligt av alla de där diskussionerna, den provocerande retoriken och bristen på förståelse för andra människor så jag gick ur självmant.

Jag saknar det lite dock. Det är rätt ovärderligt att ha tillgång till en grupp med flera tusen medlemmar som är intresserade av samma saker som en själv. Så jag kikade in på gruppen och började scrolla bland trådarna och bland det första  jag hittar är det här:


Låt mig skamlöst läsa mellan raderna:

Ibland blir jag bara så TRÖTT på alla människor som inte tycker som jag! Det verkar som att alla sidor om LCHF bara handlar om en LCHF som jag tycker är dålig och istället för att göra något konstruktivt, som att starta en egen tråd om något jag gillar, tänker jag gnälla.  Inget annat sätt att äta på än mitt eget kan vara rätt och alla som äter på andra sätt gör det enbart för att jävlas med mig och alla andra sätt är bara fel, fel, fel och fel. Nu tänker jag avsluta min virtuella spya över alla som inte tycker som jag genom att låtsas be om ursäkt – förlåt mig… 

Så jag kom på bättre tankar rätt snabbt – det blir inget nytt medlemsskap i den gruppen. Men det fascinerar mig verkligen hur man kan bli så provocerad av att andra tycker annorlunda. Det är ju inte som att man inte kan undvika diskussionerna om LCHF-bakning – man deltar ju bara i de trådar man själv vill. Och jag menar det är fan bakning som diskuteras –  alltså BAKNING väcker alla dessa känslor hos folk. Get a grip FFS!

(Å andra sidan handlar det inte alls om bakning utan om att man ska respektera andra människor val och olika sätt att hantera olika situationer. Och bara för att det funkar på ett visst sätt för dig så betyder det inte att det funkar likadant för mig och framförallt – jag behöver väl fan inte bry mig om vad du tycker och du har inget jävla mandat att tvinga mig att rätta in mig i ditt led!) 

2 Comments

  1. Orka vara sådär. Fan va jobbigt att bli så upprörd över en sån skitsak.

Leave a Reply

Required fields are marked *.


CommentLuv badge